Klobásové jednohubky s čerstvou zeleninou
24. 9. 2025
Tieto jednohubky sú veľmi podobné tým z predchádzajúceho receptu, ale obsahujú viac čerstvej zeleniny. To sa hodí, keď potrebujete vyvážiť pomer zdravého a nezdravého jedla.
Ingrediencie:
- rožok alebo bageta
- tvrdá klobása
- uhorka hadovka
- menšie paradajky
- plátkový syr (môže byť aj toastový)
- olivy
Postup:
- Nakrájajte rožok alebo bagetu na kolieska.
- Uhorku nastrúhajte alebo nakrájajte škrabkou na zeleninu na tenké plátky.
- Paradajku nakrájajte aj na plátky.
- Plátkový syr rozkrájajte na štvorčeky.
- Klobásu nakrájajte na kolieska.
- Na rožkové kolieska môžete natrieť maslo alebo trochu majonézy. Nie je to ale nevyhnutné.
- Na jednohubky položte plátok syra.
- Na neho koliesko rajčiaka.
- Teraz vezmite špáradlo alebo krátku špajľu a vytvorte špíz. Ako prvá pôjde polovica olivy, ďalej plátok uhorky, ktorý zložte do vlnky. Potom príde klobása. Na záver môže prísť ešte plátok syra.
- Špíz zapichnite do základne jednohubky s paradajkou a máte hotovo!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta