Kokosové pečivo s kandizovaným ovocím

24. 9. 2025

Tento recept je dôkazom toho, že pečenie vianočných cukroviniek nemusí byť vôbec zložité. Na túto dobrotu budete totiž potrebovať iba 4 ingrediencie!

Budete potrebovať:

  • 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • 400 g strúhaného kokosu
  • 225 g kandizovaného ovocia
  • 180 g nasekanej 50% čokolády

Postup:

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise zmiešajte kondenzované mlieko, strúhaný kokos a kandizované ovocie.
  • Zmes naberajte po zarovnaných lyžiciach a dávajte na pripravené plechy.
  • Pečte 16 minút alebo dozlatista.
  • Pred vybratím ich nechajte na plechu úplne vychladnúť.
  • Na pracovnú plochu položte veľký list papiera na pečenie.
  • Vložte čokoládu do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a zahrievajte v mikrovlnnej rúre v 30 sekundových intervaloch (100% výkon), kým sa nerozpustí, asi 1 minútu.
  • Medzi intervalmi vždy dobre premiešajte.
  • Spodnú časť každého pečiva namočte do čokolády a položte na papier na pečenie.
  • Nechajte odstáť, kým čokoláda nestuhne, asi 1 hodinu.
  • Cukrovie skladujte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.
Cukrovie s kokosom a kandizovaným ovocím v krabičke.
www.sprinklebakes.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (46 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *