Korenené linecké pečivo plnené marhuľovou marmeládou

24. 9. 2025

Luxusné linecké pečivo, ktoré ocenia aj tí, ktorí dvakrát neholdujú sladkému, pretože nie sú presladené a sú príjemne okorenené. Hrejivá perníková chuť skvele vyvažuje horké a pikantné tóny marhuľovej marmelády. To jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 3 šálky hladkej múky
  • 3/4 šálky mandľovej múky
  • 1 a 1/2 lyžice mletého zázvoru
  • 3 lyžičky škorice
  • 3/4 lyžičky muškátového orieška
  • 1/4 lyžičky mletého klinčeka
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 1 a 1/2 šálky masla
  • 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3/4 – 1 šálka marhuľovej marmelády
  • práškový cukor na posypanie cukroviniek

Postup

  • V mise zmiešajte hladkú múku, mandľovú múku, mletý zázvor, škoricu, muškátový oriešok, mletý klinček, prášok do pečiva a soľ.
  • V ďalšej mise ušľahajte maslo s cukrom ručným mixérom do bledej a nadýchanej hmoty (asi 2–3 minúty).
  • Pridajte vajcia, jedno po druhom, a každé zašľahajte do zmesi.
  • Pridajte vanilku a znova prešľahajte, aby sa všetko spojilo.
  • Pridajte suché ingrediencie a premiešajte.
  • Cesto na váhe rozdeľte na dve rovnaké časti.
  • Každú časť rozvaľkajte na 2,5 cm kotúč a pevne zabaľte do potravinárskej fólie.
  • Nechajte vychladiť v chladničke aspoň 2 hodiny alebo až 5 dní.
  • Až budete pripravení piecť, predhrejte rúru na 160 °C.
  • Pracujte vždy s jedným kotúčom cesta.
  • Cesto rozvaľkajte na kuse papiera na pečenie na hrúbku cca 3 mm.
  • Pomocou vykrajovača na pečivo s priemerom 5 cm vykrajujte z cesta kolieska.
  • Tá potom pomocou tenkej stierky preneste na plechy vyložené papierom na pečenie.
  • Takto spotrebujte všetko cesto.
  • Kolieska rozdeľte na polovice a pomocou malého vykrajovača na pečivo vykrojte v polovici koliesok stredy.
  • Pečte 12–15 minút.
  • Vyberte z rúry a preložte na mriežku vychladnúť.
  • Sušienky s vykrojeným stredom posypte práškovým cukrom.
  • Sušienky bez vykrojeného stredu otočte tak, aby ich ploché strany smerovali nahor a každú sušienku namažte ½ lyžičkou marmelády.
  • Priklopte vykrojenou sušienkou posypanú cukrom.
  • Skladujte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.
Pocukrované linecké koliesko plnené marmeládou.
www.themakermakes.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (32 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *