Recepty na vianočné pečivo s obrázkami

Premýšľali ste niekedy o tom, ktoré vianočné recepty patria k tým najobľúbenejším a aká je vlastne tá pravá vôňa Vianoc ? Dalo by sa povedať, že vianočné vône závisia od toho, aké pochúťky sa rozhodnete pripravovať. Každý rok sa snažíte pre svoju rodinu a blízkych vykúzliť tie najúžasnejšie dobrôtky, či už v podobe vianočných cukroviniek , chlebíčkov, zemiakového šalátu, rezňov , obľúbeného kapra a mnohých ďalších.

Môžeme teda povedať, že to čo jeme, tvorí tú pravú arómu Vianoc. Naše domovy sa rok čo rok ponoria do vône škorice, kakaa, vanilky, rumu a ďalších nádherných vôní, ktoré nás priamo nabádajú k tomu, aby sme stále skúšali nové receptúry.

Nájdete u nás hromadu zaujímavých a veľmi inšpiratívnych receptov, či už na klasické alebo nepečené pečivo , rýchle zo Salka aj zdravé vianočné pečivo, tzv. raw. Poradíme, akými netradičnými spôsobmi možno pripraviť vianočného kapra, aké varianty zemiakového šalátu ochutnať, čo patrí do rybej polievky, ako vhodne kombinovať korenie a aké pochúťky pripravujú na Vianoce vo svete.

Krehké svätomartinské rožky s makovou plnkou

Hneď po orechovej náplni je druhou najobľúbenejšou náplňou tá maková. Cesto môžete použiť kysnuté aj nekysnuté, záleží na vašich preferenciách. My sme dali prednosť tomu bez kysnutia. Ingrediencie: Maková náplň Postup: Po vybratí z rúry môžete martinské rožky potrieť zmesou masla…

Svätomartinské rožky zo šľahačky

Ak túžite po ľahkej verzii martinských rožkov, stačí pridať do cesta šľahačku. Ako si môžete všimnúť, v samotnom ceste nie je cukor, ten je až súčasťou náplne. Ingrediencie: Orechová náplň Postup:

Svätomartinské rožky z kysnutého cesta s orechovou náplňou

Podľa tradície by rožky mali byť kysnuté a plnené orechmi. Okrem tohto variantu ale dnes existuje aj veľa ďalších podôb tejto pochúťky, ktorá svojím tvarom odkazuje na podkovy koňa svätého Martina. Ingrediencie: Orechová náplň Postup:

Svätomartinské rožky nekysnuté s tvarohom a orechmi

Okrem šľahačky alebo kyslej smotany môžete na odľahčenie a zvláčnenie pridať do cesta aj tvaroh. V tom prípade vás určite poteší tento hrnčekový recept. Ingrediencie: Orechová náplň Postup:

Sviatočné rožteky s kokosom a cukrovou polevou

Netradičný variant obľúbených vianočných cukroviniek zdobený nie čokoládou, ale cukrovou polevou. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia! Ingrediencie: Poleva Postup:

Kokosové rožky do formičiek máčané v čokoláde

Nechce sa vám s rožkami ručne tvarovať a chcete mať jeden kúsok ako druhý? Upečte si ich s pomocou formičiek. Ingrediencie: Postup:

Jemné kokosové rožky plnené krémom

Kokos nemusíte vždy pridávať iba do cesta, môžete ho použiť aj v náplniach. Príkladom je tento typicky anglický recept. Ingrediencie: Postup: Kokosové rožteky plnené krémom podávajte posypané práškovým cukrom.

Krehké kokosové rožky

Klasikou sú najmä vanilkové rožky, ale tento recept vás ľahko presvedčí o tom, že nahradiť orechy kokosom nie je vôbec zlý nápad. Ingrediencie: Postup:

Čokoládové rožky obaľované v kokose

Zmes kokosu, vanilky a čokolády je neodolateľná. Vyskúšajte ju tento rok v tejto lahodnej podobe! Ingrediencie: Postup:

Lahodné rožky z kokosu, vanilky a ananásu

Tieto nevšedné vianočné cukrovinky sa v ústach priamo rozplývajú. Nebojte sa nevšednej kombinácie s ananásom. Vyskúšajte, uvidíte, že si ju zamilujte! Ingrediencie: Postup: Kokosové rožky nechajte mierne vychladnúť a následne ich obaľte v práškovom cukre.

Nadýchané dvojfarebné rožky

Tieto lahodné rožky sú ideálne na raňajky, desiatu aj na popoludňajšiu kávu. Vanilka a čokoláda spolu vytvárajú dokonalé súznenie farieb aj chutí. Ingrediencie: Postup:

Lahodné croissanty z dvojfarebného cesta

Tieto dvojfarebné croissanty sa vyrábajú z dvoch rôznych ciest. Príprava si vyžaduje čas, ale výsledok stojí za to. Pokiaľ máte radi plnenené croissanty, môžete do nich pridať džem, krém či čokoládu. Ingrediencie: Svetlé cesto: Tmavé cesto Na potretie Postup: Svetlé cesto…

Dvojfarebné linecké cukrovinky

Ak máte radi linecké cukrovinky, nemusíte ich vždy vytvárať iba pomocou vykrajovačov. Tento recept vás presvedčí, že užitočné môže byť aj klasické zdobítko. Ingrediencie: Na polevu Postup:

Krehké dvojfarebné rožky s vanilkou a čokoládou

Hľadáte drobné cukrovinky ku káve či nový druh vianočných cukroviniek? Vyskúšate tento recept na rožky dvoch farieb. Ingrediencie: Na ozdobu Postup:

Mandľové vanilkové rožteky

Klasikou sú najmä rožky s orechmi, avšak tento recept vás ľahko presvedčí o tom, že nahradiť ich mandľami nie je vôbec zlý nápad. Cukrovinky budú ešte jemnejšie a lahodnejšie. Ingrediencie: Postup:

Bezlepkové rožteky z vanilky a vlašských orechov

Ak chcete alebo nemôžete pri pečení používať klasickú bielu múku, nezúfajte. Vanilkové rožteky sa dajú upiecť aj bez lepku! Ingrediencie: Na obalenie Postup:

Krehké rožky s vanilkou a škoricou

Vanilka a škorica sú korenia, ktoré máme s Vianocami spojené najviac. Skúste ich kombináciu v týchto vynikajúcich lahodných cukrovinkách. Ingrediencie: Na obalenie Postup:

Netradičné vanilkové rožteky bez orechov

Najčastejšie sa vanilkové rožteky obaľujú samozrejme v cukre. Prečo ale neskúsiť tento zaujímavý variant s čokoládou a kokosom! Ingrediencie: Na ozdobu Postup:

Najlepšie vanilkové rožteky

Na zintenzívnenie chuti môžete lieskové oriešky pred rozomletím ľahko opražiť na sucho na panvici a odstrániť z nich šupku. Ingrediencie: Na obalenie Postup:

Rýchle vanilkové rožteky z hrnčeka

Nechce sa vám pri pečení zdržiavať vážením ingrediencií? V tom prípade vás určite poteší tento hrnčekový recept. Ingrediencie: Postup: