Recepty na vianočné pečivo s obrázkami

Premýšľali ste niekedy o tom, ktoré vianočné recepty patria k tým najobľúbenejším a aká je vlastne tá pravá vôňa Vianoc ? Dalo by sa povedať, že vianočné vône závisia od toho, aké pochúťky sa rozhodnete pripravovať. Každý rok sa snažíte pre svoju rodinu a blízkych vykúzliť tie najúžasnejšie dobrôtky, či už v podobe vianočných cukroviniek , chlebíčkov, zemiakového šalátu, rezňov , obľúbeného kapra a mnohých ďalších.

Môžeme teda povedať, že to čo jeme, tvorí tú pravú arómu Vianoc. Naše domovy sa rok čo rok ponoria do vône škorice, kakaa, vanilky, rumu a ďalších nádherných vôní, ktoré nás priamo nabádajú k tomu, aby sme stále skúšali nové receptúry.

Nájdete u nás hromadu zaujímavých a veľmi inšpiratívnych receptov, či už na klasické alebo nepečené pečivo , rýchle zo Salka aj zdravé vianočné pečivo, tzv. raw. Poradíme, akými netradičnými spôsobmi možno pripraviť vianočného kapra, aké varianty zemiakového šalátu ochutnať, čo patrí do rybej polievky, ako vhodne kombinovať korenie a aké pochúťky pripravujú na Vianoce vo svete.

Krehké rožky s tvarohom

Tieto tvarohové croissanty bez masla sa ľahko pripravujú, sú nadýchané a chutné. Skvele sa hodia na naplnenie lahodným džemom alebo krémom. Ingrediencie: Postup:

Tvarohové rožky s lekvárom

Jemné sladké pečivo, ktoré sa skvele hodí na raňajky aj desiatu. Okrem lekvárov ich môžete ľahko naplniť makom, jablkami či orechmi. Ingrediencie: Postup:

Nadýchané croissanty z tvarohu

Keď sa povie croissant, vybavia sa nám predovšetkým tie maslové. Pripraviť ich ale môžete aj s pomocou tvarohu. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto receptu! Ingrediencie: Na potretie Postup:

Lahodné rožky z tvarohového cesta

Nebojte sa experimentovať, tvaroh v tomto recepte môžete nahradiť jogurtom a pomarančovou kôru kôrou citrónovou alebo mandarínkovou. Ingrediencie: Na potretie Postup: Tvarohové rožky nechajte mierne vychladnúť a následne ich môžete posypať práškovým cukrom.

Kysnuté rožteky s tvarohovou náplňou

Tvarohovú náplň môžete použiť nielen do buchiet, ale aj do rožkov. Je to veľmi ľahké! Ingrediencie: Tvarohová náplň Postup:

Žabie huby plnené mandľami

Orechovú plnku môžete veľmi ľahko nahradiť tiež jemnejšou mandľovou náplňou. Vyskúšajte ju prostredníctvom tohto receptu. Ingrediencie: Cesto Mandľová náplň Postup:

Žabie huby s lekvárom

Prekvapil vás medzi ingredienciami ocot? Rozhodne ho nevynechávajte, skvele napomáha krehkosti cesta a vďaka malému množstvu ho v cukroví vôbec nespoznáte. Ingrediencie: Postup:

Žabie huby z tvarohu

Ak máte slabosť pre tvaroh, môžete ho použiť do cesta aj na náplň do týchto cukroviniek. Ingrediencie: Cesto Tvarohová náplň Postup:

Orechové mušličky

Ak chcete mať cukrovinky menej sladké, môžete cesto pripraviť úplne bez cukru. Okrem orechovej náplne je možné použiť aj polovičky orechov. V tom prípade je lepšie mušličky úplne neuzatvárať a nechať ich mierne „rozškľabené“. Ingrediencie: Orechová náplň Postup:

Vianočné mušle z lístkového cesta

Ak nechcete pripravovať vlastné cesto, môžete na výrobu tejto lahôdky využiť aj už predpripravené lístkové cesto. Ingrediencie: Postup:

Parížske tyčinky

Pokiaľ nechcete tvarovať rožky, môžete cesto jednoducho nastriekať do tvaru rovných tyčiniek. Najčastejšie používané vlašské orechy sú v tomto recepte nahradené lieskovými. Ingrediencie: Cesto Krém Poleva Postup:

Striekané parížske rožky

Na prípravu tejto lahôdky je potrebné cukrárske vrecko alebo zdobítko. Pri práci s cestom aj krémom musíte pracovať rýchlo. Ingrediencie: Cesto Krém Poleva Postup:

Pravé parížske rožky z bielkov

To, či dáte prednosť rožkom rovným alebo zatočeným, záleží len na vašich osobných preferenciách. Rovnako ich veľkosť môže byť rôzna. Ingrediencie: Cesto Krém Poleva Postup:

Škaredé rožky po parížsku

Zatiaľ čo názov parížske rožky poznajú všetci, nie veľa ľudí vie, že sa im hovorí aj inak – škaredé rožky. Prečo? O tom môžeme iba špekulovať. Ingrediencie: Cesto Krém Poleva Postup:

Najjednoduchšie orechové rožky s parížskym krémom

Nebojte sa experimentovať, vlašské orechy môžete nahradiť lieskovými či mandľami. Rožteky budú ešte jemnejšie. Ingrediencie: Cesto Krém a poleva Postup:

Košíčky s orechovou náplňou a čokoládou

Tradične sa toto pečivo potiera ríbezľovou marmeládou, ale môžete vyskúšať aj iné druhy, napríklad marhuľovú. Ingrediencie: Cesto Náplň Krém Poleva Postup:

Izidor košíčky s čokoládovým krémom.

Orechové košíčky s čokoládovou polevou

Veľkosť košíčkov závisí od vašich osobných preferencií. Menšie pečivo je na pohľad krajšie, ale samozrejme pracnejšie na prípravu. Ingrediencie: Cesto Náplň Čokoládový krém Čokoládová poleva Postup:

Vianočné pečivo v podobe čokoládovo-orechových košíčkov Izidor na sklenenom tanieri.

Cukroví opitý Izidor

Opité pečivo je ľudové označenie pre všetko vianočné pečivo, do ktorého sa pridáva alkohol. Najpoužívanejšími druhmi alkoholu sú rum, vaječný koňak a griotka. Ingrediencie: Cesto na košíčky Náplň Krém a poleva Postup:

Tradičné plnené košíčky Izidor

Jedno z najchutnejších cukroviniek, ktoré by na vašom vianočnom stole rozhodne nemalo chýbať. Vyskúšajte túto osvedčenú verziu! Ingrediencie: Košíčky Orechová náplň Čokoládový krém Čokoládová poleva Postup:

Postup prípravy Izidor košíčkov.

Izidor košíčky s lahodným krémom

Príprava tohto druhu cukroviniek je síce pomerne pracná a časovo náročná, ale výsledok stojí za to. Ingrediencie: Košíčky Orechová náplň Čokoládový krém Čokoládová poleva Postup: