Krehké jamkové cukrovinky s vlašskými orechmi
24. 9. 2025
Jednoduché a zároveň úžasne krehké vianočné cukrovinky, ktoré jednoznačne potešia vašich sviatočných hostí. Navyše sú naplnené jahodovým alebo čučoriedkovým džemom, čo vykúzli dokonalú súhru chutí.
Ingrediencie:
- 250 ml hladkej múky
- 250 ml polohrubej múky
- 230 g masla
- 150 ml cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 žĺtok
- 50 g vlašských orechov
Na náplň:
- jahodový alebo čučoriedkový džem
Postup:
- Múky dajte do mixéra spolu so zmäknutým maslom, cukrom a šľahajte, kým všetko nebude spojené.
- Pridajte vanilku, žĺtok a šľahajte ďalej.
- Cesto si rozdeľte na malé guľôčky, malo by vyjsť zhruba 40 kúskov.
- Vlašské orechy rozmixujte nadrobno.
- Hotové guľôčky obaľte v orechovej zmesi.
- Ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Z každej guľôčky urobte placku a prstom alebo opačným koncom varešky urobte uprostred jamky.
- Tie potom naplňte marmeládou.
- Pečte 10-12 minút pri 180 °C.

Hľadáte ďalšiu inšpiráciu na zdravé vianočné cukrovinky? Stačí si vybrať v našom ďalšom článku.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta