Lahodné rožky z kokosu, vanilky a ananásu
24. 9. 2025
Tieto nevšedné vianočné cukrovinky sa v ústach priamo rozplývajú. Nebojte sa nevšednej kombinácie s ananásom. Vyskúšajte, uvidíte, že si ju zamilujte!
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 3/4 šálky jemného strúhaného kokosu
- 1 šálka masla
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky kúskov ananásu v sladkom náleve
- 1/4 šálky kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička vanilky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C a plechy vyložte papierom na pečenie.
- V mise vyšľahajte maslo, cukor a vanilku do krémovej konzistencie.
- V inej mise zmiešajte múku, kukuričný škrob a soľ.
- Do maslovej zmesi pridajte kúsky ananásu a kokos a dôkladne rozmixujte.
- Postupne pridávajte múčnu zmes do maslovej zmesi, kým sa dobre nespoja.
- Vzniknuté cesto uložte aspoň na 1 hodinu do chladničky.
- Predhrejte rúru na 170 °C.
- Z cesta vytvarujte rožky a položte ich na plech s papierom na pečenie.
- Pečte približne 20 minút dozlatista.
Kokosové rožky nechajte mierne vychladnúť a následne ich obaľte v práškovom cukre.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta