Recepty na klasické linecké vianočné cukrovinky v tých najlahodnejších podobách, ktoré u vás doma zaručene nesmú chýbať

6. 11. 2023

Ktoré cukrovinky nachádzajú každoročne popredné zastúpenie na zozname vášho slávnostného pečenia?

Určite sa na ňom vyskytujú tie najobľúbenejšie a tradičné druhy.

Ak hľadáte inšpiratívne tipy a recepty na linecké cukrovinky, poradíme vám.

Aj keď ich budete piecť prvýkrát v živote, môže vás výsledok milo prekvapiť.

Vyskúšajte tiež naše fitness linecké cukrovinky bez ostychu z kalorického nárastu.

Ako na dokonalé cesto na linecké cukrovinky

Či už budete novopečený sviatočný cukrár, ktorý sa vydá v ústrety pečeniu, aby potešil nielen svoj žalúdok, ale aj žalúdky ďalších prívržencov, nemusíte sa obávať.

K vytúženému úspechu stačí iba overený recept a pár dôkazných rád od skúsených.

Už naše babičky vedeli, že úspešná cesta vedie po pomere 3:2:1, tým rozumejme múka : cukor múčka : žĺtok. Týmto zaručene nepokazíte vôbec nič.

To je základ, do ktorého už pridávate niečo, čo má šmrnc, ako je citrónová kôra, kardamóm, mletý klinček alebo štipka škorice. Toto korenie sa najlepšie hodí k orechovým variantom.

Ďalšou cestou k úspechu je využitie kvalitných surovín, ohľad by sme mali brať na výber múky a rozhodne využiť kvalitný tuk. Zaručená jednotka v konzistencii aj chuti je skrátka maslo, tým nič pokaziť nemožno!

Postup práce v príprave dokonalého lineckého

Poznáme teda pomery surovín. Ako ich ale správne dostať dohromady? Najlepšie tak, že si zmiešate suché suroviny, potom pridáte vychladené, na kocky nakrájané maslo a vytvoríte zmes podobnú drobenke. Až na záver príde žĺtok.

Výsledku sa osvedčí, pokiaľ mu doprajete nejaký ten odpočinok v chlade. Pokiaľ to nepodceníte, máte polovičný úspech zaručený.

Príprava na pečenie

Váľanie cesta možno nepatrí k vašim obľúbeným aktivitám. Ak máte správnu konzistenciu, s neúspechom v podobe trhania alebo naopak lepenia cesta sa nestretnete.

Ak sa však obávate, že nebude cesto pekne vyvaľkané a bude celé hrboľaté, môžete si pomôcť napríklad váľaním cez dve špajle, ktoré si dáte po stranách cesta. To vám zaručí jednotnú hrúbku po celom povrchu.

Na pečenie stačí samotný plech. Nie je potrebné ho vykladať papierom na pečenie, nič sa neprichytí, pretože cesto je dosť maslové.

Finálna verzia – zdobenie

Najjednoduchšou a, nedá sa povedať, že menej chutnou verziou, je cukrovinky zlepiť zaváraninou a posypať cukrom. Pokiaľ sa s nimi chcete ale viac vyhrať, tak tomu nie sú kladené žiadne prekážky.

Zdobiť ich môžete čokoládovou polevou, žĺtkovou polevou, citrónovou polevou a ďalšími polevami na vianočné cukrovinky.

Rovnako tak sa dá vyhrať s náplňou. K určitému druhu lineckého pečiva pasuje iná. Pre príklad si uvedieme najčastejšie varianty:

  • orechová
  • rumová
  • maslová
  • citrónová
  • čokoládová
  • koňaková
  • karamelová

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (61 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *