Linecké cukrovinky z kokosovej múky
24. 9. 2025
Linecké sa dá upiecť v mnohých variantoch. Ozvláštnite jeho chuť trochou kokosu.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky mandľovej múky
- 1/2 šálky kokosovej múky
- 3/4 šálky zmäknutého masla
- 3/4 šálky trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1/8 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 čajovej lyžičky mandľového extraktu
- marmeláda podľa vlastného výberu na zlepenie
Postup:
- Vo veľkej mise vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchanej peny.
- Pridajte vajcia a extrakty a ešte raz vyšľahajte, kým sa nespoja.
- V inej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie, vrátane mandľovej múky, kokosovej múky, škrobu a soli.
- Suché prísady prilejte k mokrým a dobre premiešajte, kým sa všetko nespojí dohromady.
- Vypracované cesto rozdeľte na polovicu, zabaľte do potravinovej fólie a dajte na hodinu do chladničky.
- Následne cesto rozvaľkajte a vykrájajte z neho tvary lineckých cukroviniek, z jednej polovice spodnej časti, z druhej polovice vrchnej časti s otvorom v strede.
- Predhrejte si rúru na 170 °C.
- Vianočné cukrovinky z kokosovej múky dajte na plech s papierom na pečenie a pečte približne 8-10 minút.
- Keď cukrovinky vychladnú, zlepte ich pomocou marmelády.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta