Linecké pečivo z ryžovej múky
24. 9. 2025
Ingrediencie:
- 250 g ryžovej múky
- 80 g cukru
- 120 g zmäknutého masla
- polovica citróna
- 1 vajce
Postup:
- V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte zmäknuté maslo, citrónovú kôru, ryžovú múku a hnetením vypracujte kompaktné cesto.
- Zabaľte ho do mikroténového vrecka a uložte najmenej na hodinu do chladničky.
- Pracovnú dosku poprášte trochou ryžovej múky a rozvaľkajte cesto na hrúbku zhruba 0,5 cm.
- Formičkami vykrajujte kolieska alebo iné tvary, ktoré naukladáte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 10 minút pri 180 °C, kým nezozlátnu.
- Vychladnuté pečivo pomažte obľúbenou marmeládou, spojte vždy dve kolieska na seba a pocukrujte. Podľa chuti môžete do cesta pridať napríklad aj škoricu alebo vanilkový extrakt.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta