Magdalienky z ryžovej celozrnnej múky s čokoládou
24. 9. 2025
Ingrediencie:
- 250 g celozrnnej ryžovej múky
- 1 a ½ lyžice kakaa
- 3 vajcia
- ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 100 g rozpusteného masla
- 100 g čokolády na varenie
- ½ balenia vanilkového cukru
- 3 lyžice trstinového cukru
Postup:
- Oddeľte bielky od žĺtkov a z bielkov s cukrom ušľahajte tuhý sneh.
- Opatrne pridajte žĺtky, múku a rozpustené vychladnuté maslo.
- Prepracujte cesto, ktoré vtlačíte do formičiek.
- Pečte 15 minút pri teplote 190 °C.
- Vychladnuté Magdalénky namáčajte do čokolády.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta