Mäkké florentínky so salkom

24. 9. 2025

Už ste mali marokánky zo salka? Je to sladká dobrota a obľúbená alternatívna receptúra.

Ingrediencie:

  • 25 g masla
  • 25 g hnedého cukru
  • 100 g salka
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 150 g zmesi sušeného a kandizovaného ovocia a orechov, ako sú marhule, brusnice, pražené mandľové vločky, sušený kokos atď.
  • 85 g horkej čokolády

Postup:

  • Maslo si spolu s cukrom rozohrejeme a necháme rozpustiť.
  • Pridáme kondenzované mlieko a múku a chvíľu miešame, kým zmes zhustne.
    Potom pridáme zmes orechov a sušeného ovocia.
  • Z vychladnutého cesta robíme hrudky, ktoré pečieme v rúre pri 180 °C asi 10 minút.
  • Po vychladení máčame v rozpustenej čokoláde.
Zdroj: czechinkitchen.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (26 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *