Mandľové pečivo s kokosom a čokoládou
24. 9. 2025
Pokiaľ máte radi mandle v čokoláde, máte sa na čo tešiť. A čo tak parížske rožky s polevou ? Pripravte si ich podľa našich receptov.
Čo budeme potrebovať
- 280 g masla (zmäkčeného)
- 80 g cukru
- 360 g jemne nasekaných mandlí
- 1-1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 300 g hladkej múky
- 60 g kakaa
- štipka soli
- 150 g čokolády (rozpustené)
- 1 až 2 lyžice práškového cukru
- sladený strúhaný kokos
Postup
- Vo veľkej mise vyšľahajte maslo a cukor.
- Zašľahajte mandle a vanilku.
- V inej mise prešľahajte múku, kakao a soľ, postupne zašľahajte do zmesi masla a cukru.
- Nechajte v chladničke zakryté odpočinúť aspoň 2 hodiny.
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Vytvarujte rožky, ktoré umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte 10–12 minút.
- Polovicu mandľových rožkov namáčajte v rozpustenej čokoláde a posypte kokosom.
- Nenamočené konce poprášte cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta