Mandľové pekanové kolieska
24. 9. 2025
Sú také výborné, že si ich určite budete chcieť upiecť aj počas roka. Budete ich milovať aj preto, že ich príprava je veľmi jednoduchá.
Ingrediencie:
- 220 g mandľovej múky
- 110 g zmäknutého masla
- 60 g práškového cukru
- 60 g mletých pekanových orechov pomletých naozaj najemno, inak sa vám múky nespoja v cesto.
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 20 pekanových polovičiek
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte mandľovú múku s maslom a vypracujte jemné cesto.
- Pridajte najemno pomleté pekanové orechy, cukor, soľ, prášok do pečiva, vanilkový extrakt a opäť dobre zapracujte.
- Z uhneteného cesta tvorte malé guľôčky a do každej vtlačte polovicu pekanového orecha.
- Pečte 10-12 minút, kým nebudú sušienky po okrajoch zlatisto hnedé.
Ak ich budete piecť dlhšie, vysušia sa a rozpadnú. Vo výsledku sú ale mäkké, krehké a chutia po masle. Po pekanových orieškoch sú zase návykovo chrumkavé. Jednoducho si upečiete úplne výnimočné cukrovinky z mandľovej múky, ktoré budete už navždy milovať.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta