Mandľové pusinky so špičkou
24. 9. 2025
Ešte ste cukrovinky podobného typu nerobili a máte strach, že to nezvládnete?
S týmto jednoduchým receptom sa nemusíte ničoho báť!
Postupujte podľa nasledujúcich krokov a uvidíte, že sa vám povedú vytvoriť ľahké a na povrchu chrumkavé sladké dobrôtky, pri ktorých hrozí, že si na nich vytvoríte závislosť – tak sú dobré!
Ingrediencie
- 4 bielky izbovej teploty
- 1 šálka cukru
- ¼ lyžičky vínneho kameňa
- ½ lyžičky mandľového extraktu
Postup
- Bielky nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
- Pri oddeľovaní bielkov a žĺtkov dávajte veľký pozor, aby sa do bielkov nedostal žĺtok. V opačnom prípade by mohlo byť ťažké s pusinkami pracovať.
- Vyšľahajte bielky do peny a pridajte vínny kameň. Pokračujte v šľahaní ďalších 15–20 sekúnd.
- Pridávajte cukor po 1 lyžici, kým nie je všetok cukor zapracovaný.
- Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
- Vmiešajte mandľový extrakt.
- Rúru predhrejte na 225 °C a vyložte 2 plechy pergamenovým papierom.
- Zmes pusiniek dajte do cukrárskeho vrecka s obyčajnou špičkou a vytvorte pusinky s priemerom 1-2 cm s vírom hore (viď fotografie).
- Pečte 1 hodinu, potom vypnite teplo a nechajte pusinky v uzavretej rúre niekoľko hodín alebo cez noc.
- Po tejto dobe môžete podávať!

Karamel je jednoducho perfektným doplnkom Vianoc. Preto vyskúšajte aj recepty na karamelové vianočné cukrovinky!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta