Mandlovo škoricové slimáky
24. 9. 2025
Cukrovinky so škoricou k zime jednoducho patria. Vôňa škorice, varené víno alebo horúca čokoláda a vianočná atmosféra nás zasiahne naplno. Aby ste si ju teda mohli náležite vychutnať, budete potrebovať:
Ingrediencie:
Na cesto:
- 200 g mandľovej múky
- 100 g zmäknutého masla
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 50 g cukru
- Štipka soli
- 1 vajce
- 2 lyžice jogurtu
Na náplň:
- 80 g zmäknutého masla
- 50 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice škorice
- 3 lyžice cukru
- Kôra z polovičky pomaranča
Postup:
- Mandľovú múku zmiešajte s maslom, práškom do pečiva, cukrom, soľou, vajcom a jogurtom do hladkého cesta.
- Cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku asi 0,5 cm.
- Rozpustite maslo na panvici a pridajte pomleté vlašské orechy, škoricu, cukor, pomarančovú kôru a premiešajte. Nechajte zmes dobre vychladnúť a vyvaľkané cesto s ňou potrite.
- Potreté cesto zmotajte a nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5 cm.
- Naskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Predhrejte rúru na 180 °C a pečte zmotané slimáky asi 10 minút.
Do škoricovej náplne môžete namiesto vlašských orechov pridať akékoľvek iné orechy, mak alebo napríklad kokos.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta