Mašličky a hviezdičky diétne

24. 9. 2025

Hviezdičky nesmú cez Vianoce chýbať! Dajte ich na svoj stôl v podobe dia vianočného pečiva, po ktorom sa len zapráši.

Ingrediencie

  • 180 g strúhaných mandlí
  • 90 g masla
  • 80 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 1 lyžička škorice
  • 4 žĺtky
  • 5 kociek sladidla
  • DIA marmeláda alebo lekvár

Postup

  1. Múku zmiešajte so strúhanými mandľami a pridajte zmäknuté maslo, žĺtky a rozdrvené sladidlo.
  2. Starostlivo vypracujte cesto a nechajte ho chvíľu odležať.
  3. Odležané cesto vyvaľkajte do tenkého plátu a vytvarujte z neho hviezdičky, mašličky alebo napríklad srdiečka.
  4. Vytvarované pečivo pečte, pri teplote 160 °C, maximálne 10 minút.
  5. Po vychladnutí môžete mašličky a hviezdičky zlepiť pomocou marmelády alebo lekváru vo variante pre diabetikov.
  6. Hore môžete dať ešte trochu marmelády a do nej usadiť celú olúpanú mandľu.

Dia cukroví v tvare hviezdičiek na bielom tanieri.
zdroj: myfoodbook.com.au

Linecké pečivo je možné pripraviť mnohými spôsobmi. Inšpirujte sa našimi receptami na zdravé vianočné pečivo a vyberte si postup, ktorý vám bude najviac vyhovovať.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (12 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *