Medvedie labky

24. 9. 2025

Tradičné vianočné cukrovinky, ktoré dostali svoj názov podľa tvaru formičiek a chutia po orieškoch, škorici a kakau.

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g mletých orechov
  • 1 vajce
  • 2-3 PL kakaového prášku
  • štipka pravej vanilky
  • štipka škorice
  • štipka citrónovej kôry
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Vo väčšej mise dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie a vypracujte ich v cesto.
  2. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte cez noc do chladničky.
  3. Pripravte si formičky na medvedie labky a do každej vložte malý kúsok cesta a starostlivo ho prstami vytvarujte.
  4. Formičky nie je nutné nijako vymazávať či vysypávať.
  5. Predhrejte rúru na 180 °C a pečte približne 10-12 minút.
  6. Formičky vyberte z rúry a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
  7. Potom medvedie labky vyklopte a posypte práškovým cukrom.

Okrem práškového cukru môžete na ozdobu týchto zabudnutých vianočných cukroviniek použiť aj čokoládovú polevu.

zdroj: zosrdcadohrnca.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (29 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *