Mini Išelské vianočné cukrovinky
24. 9. 2025
Výhodou mini tort je ich jednoduchá a pomerne rýchla príprava. Už nemusíte čakať do druhého dňa, kým si na nich budete môcť pochutnať.
Pustite sa do príprav a už za chvíľu si budete môcť užívať skvelú chuť týchto cukroviniek.
Ingrediencie
Cesto:
- 210 g múky
- 70 g cukru múčka
- ½ balíčka vanilkového cukru (4 g)
- 1 lyžička mlieka
- 1 vaječný žĺtok
Náplň:
- 150 g mletých orechov (vlašské, lieskové, mandle)
- 100 g práškového cukru
- 3 lyžičky rumu
- 80–100 g marhuľového džemu + džem pre extra druhú vrstvu
- 400 g čokolády na ozdobu
- biele mandle na ozdobu
Postup
- V miske zmiešajte pomocou elektrického mixéra všetky prísady. Miešajte tak dlho, kým sa všetko nespojí.
- Vytvarujte cesto do gule a zakryte ho potravinovou fóliou. Nechajte cesto 1 hodinu odpočívať v chladničke.
- Zatiaľ čo sa cesto chladí, predhrejte si rúru na 160 °C.
- Pripravte si dosku a poprášte ju múkou. Vyberte cesto z chladničky a dajte ho na dosku.
- Vytvorte plát cesta s hrúbkou 0,5 cm a pomocou vykrajovača vytvorte okrúhle tvary.
- Vykrojené kúsky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 5-8 minút, kým nebudú cukrovinky po okrajoch trochu zlatisté.
- Potom cukrovinky vyberte a nechajte ich chladiť. Medzitým si pripravte náplň.
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie potrebné do náplne.
- Každé koliesko potrite náplňou, na ňu dajte vrstvu džemu a druhým kolieskom priklopte. Nechajte 2 hodiny chladiť v chladničke.
- Zatiaľ čo sa Išelské cukrovinky chlada, vyrobte si polevu.
- Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli. Akonáhle mierne vychladne, ponorte do nej hornú polovicu sušienky a do jej stredu vložte mandľu. Toto opakujte u všetkých kúskov.
- Nechajte zaschnúť.
- Vaše Išelské mini tortičky sú pripravené na podávanie!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta