Moderné kanapky wellington
24. 9. 2025
Tieto malé predjedlá s hovädzím mäsom wellington sú tak chutné, že zaručene ohromí vašich hostí. Z krehkého cesta vznikajú úžasné dobroty, preto by vám nemali uniknúť ani tieto jednohubky s lístkovým cestom .
Čo budeme potrebovať
- 500g balenia lístkového cesta
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 šalotka (nakrájaná nadrobno)
- 150 g šampiňónov (nakrájaných nadrobno)
- Malý zväzok tymiánu
- 4 lyžice bieleho vína
- 150 g hovädzieho mäsa (nakrájaného na kocky)
- Chrenová omáčka alebo horčica
Postup
- Predhrejte rúru na 200ºC.
- Vyvaľkajte lístkové cesto.
- Drážkovaným vykrajovačom vykrájajte párny počet koliesok.
- Vezmite polovicu koliesok a vykrojte doprostred menšie koliesko pomocou okrúhleho vykrajovača.
- Kolieska zostavte, aby na spodu bolo nevykrojené koliesko a vytvorila sa mištička.
- Pečte ich v rúre 15 minút, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé.
- Medzitým si rozohrejte 1 lyžičku oleja vo veľkej panvici a 10 minút jemne opekajte šalotku, šampiňóny a tymian, kým nezmäknú.
- Zalejte vínom a varte, kým sa tekutina neodparí. Dochuťte soľou a korením.
- Zvyšný olej rozohrejte na panvici na vysokú teplotu.
- Smažte kocky hovädzieho mäsa zo všetkých strán do hneda, celkom asi 1-2 minúty.
- Lyžicou rovnomerne pridajte hubovú zmes do mištičiek a na každú položte kocku hovädzieho mäsa.
- Podávajte s malým kopčekom chrenu alebo anglickej horčice.
Kanapky môžete servírovať, ako predjedlo alebo ako záverečné pohostenie vydareného sviatočného večera. Hlavným chodom by však vždy malo byť niečo špeciálne, pochutnajte si na špeciálnej vianočnej šunke , po ktorej sa všetci budú oblizovať!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta