Mozartove gule ako nepečené pečivo
24. 9. 2025
Marcipánová podoba receptu na Mozartove gule s nugátom ako je to u výrobcu Victor Schmidt. Pre obmenu je možné nahradiť mandľový marcipán marcipánom pistáciovým.
INGREDIENCIE
- 200 g marcipánu
- 1 lyžička koňaku
- 50 g nugátu
Na dokončenie:
- čokoláda na varenie
POSTUP
- Do marcipánu kvapneme koňak a premiesime.
- Marcipán potom rozdelíme na 15 rovnakých guličiek, ktoré rozplacneme.
- Nugát si naporciujeme taktiež na 15 dielikov.
- Každý dielik potom zabalíme do marcipánu a vytvarujeme guľu.
- Každú guľôčku potom obalíme v čokoláde.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta