Mrkvová nátierka s jablkami a chrenom
24. 9. 2025
Pripravte si túto jemnú, veľmi chutnú a osviežujúcu dobrotu na chlieb, ktorá pripomína jar a leto, ale je vhodná na podávanie v akékoľvek ročné obdobie.
Pokiaľ chcete svojich hostí potešiť niečím zaujímavým, napríklad na Silvestra, je táto krémová nátierka skvelou voľbou.
Ingrediencie
- 500 g mrkvy
- 2 malé jablká
- 2 malé cibule
- 250 ml vývaru (lahôdkový, instantný)
- 4 polievkové lyžice majonézy
- 2 lyžičky chrenu (čerstvo nastrúhaného)
- 6 lyžíc pažítky (nakrájanej najemno)
- 4 krajce chleba (nátierka skvele chutí s celozrnným chlebom)
- soľ a korenie
Postup
- Ošúpte mrkvu, jablká a cibuľu. Jablká rozštvrťte a zbavte jadrovníka.
- Všetko nakrájajte na malé kocky a prikryté varte vo vývare asi 20 minút na miernom ohni. Krátko pred koncom varenia nechajte tekutinu v otvorenom hrnci úplne vyvariť. Nechajte vychladnúť.
- Zeleninu najemno prepasírujte, vmiešajte majonézu, 4 lyžice pažítky a chren, osoľte a okoreňte.
- Hotovú nátierku natrite na chleba vo väčšej vrstve.
- Ak chcete, môžete ju použiť aj ako dip na surovú zeleninu alebo krekry.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta