Najlepší pečený kapor na masle a rasci
24. 9. 2025
Je chuť rasce to, po čom túžite?
Chcete svoj klasický vianočný recept oživiť niečím zaujímavým?
Pustite sa do prípravy kapra, ktorého chuť zaujímavo podčiarkuje práve rasca!
Ingrediencie
- 1 filet kapra
- 3 polievkové lyžice vínneho octu
- 2 vajcia
- 3 polievkové lyžice mlieka
- 1 pohár strúhanky
- ½ čajovej lyžičky mletej rasce
- soľ
- korenie
- 10 dkg masla
- olej na vyprážanie
Postup
- Rybie filety umyte osušte papierovou utierkou, pokvapkajte vínnym octom, posypte soľou, čiernym korením a mletou rascou. Odložte na 1/2 hodiny na chladné miesto.
- Filety z kapra s rascovou polevou
- Vajcia rozklepnite do misky, pridajte mlieko a štipku soli a vidličkou rozšľahajte. Kaprie filety poprášte múkou, namočte do vajec a obaľte v strúhanke.
- Kaprie filety obaľte v rascovom cestíčku na fotografii.
- Vymažte z oboch strán dozlatista na rozpálenom oleji s maslom.
- Usmažené filety osušte od prebytočného tuku na papierovej utierke. Rybu podávajte s chlebom alebo so zemiakmi a šalátom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta
Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom