Najlepší vaječný koňak ako od babičky

24. 9. 2025

Vaječný likér sa vo väčšine prípadov odporúča nechať odležať, aby získal svoju charakteristickú chuť, existujú ale aj recepty, ktoré umožňujú jeho okamžité podávanie.

Ingrediencie:

  • 4 veľké vajcia
  • 1 a 1/2 šálky mlieka
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky javorového sirupu
  • 1/3 šálky brandy alebo bourbonu
  • 1/3 šálky rumu
  • 1 čajová lyžička muškátového orieška
  • mletá škorica alebo tyčinky škorice na ozdobu

Postup:

  1. Vajcia a javorový sirup dajte do výkonného kuchynského robota a mixujte 3 minúty pri vysokých otáčkach.
  2. Pridajte mlieko, smotanu, brandy, rum a muškátový oriešok.
  3. Mixujte ďalších 10 sekúnd, aby sa všetko spojilo.
  4. Nalejte vaječný koňak do pohára, uzavrite a uložte do chladničky, kým nebude vychladený.
  5. Pred naliatím vaječný koňak premiešajte.
  6. Ozdobte škoricovými tyčinkami alebo posypte škoricou.
zdroj: downshiftology.com

Vlastnoručne vyrobený vaječný koňak môžete využiť aj pri príprave cukroviniek. Vyskúšajte ho v receptoch na osie hniezda!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (40 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *