Nátierka falošný homár s údenou makrelou

24. 9. 2025

Netradičné spojenie makrely, tvarohu a mrkvy robí z tejto nátierky naozaj skvelý gurmánsky zážitok.

Ingrediencie:

  • 250 g údené makrely
  • 200 g polotučného tvarohu alebo smotanového syra typu Philadelphia
  • 100 g mrkvy
  • 50 g kyslej smotany
  • 1/2 cibule
  • 2 polievkové lyžice chrenovej pasty
  • čerstvá šťava z polovice citróna
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Údenú makrelu zbavte kostí a kože.
  2. Kúsky rybieho mäsa vložte spoločne tvarohom či smotanovým syrom a chrenovou pastou do kuchynského robota.
  3. Krátko spracujte.
  4. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu, nadrobno nasekanú cibuľu, citrónovú šťavu a kyslú smotanu.
  5. Dôkladne zamiešajte a ochutnajte.
  6. V prípade potreby dochuťte soľou a korením či pridajte viac citrónovej šťavy.
  7. Pred podávaním dajte nátierku z údenej makrely vychladiť do chladničky.

Falošná homárová nátierka chutí znamenite s najrôznejšou surovou zeleninou. Servírovať ju môžete napríklad s kúskami papriky, paradajkami, uhorkou, karfiolom či brokolicou.

Miska s nátierkou v štýle falošný homár.
zdroj: therealmealdeal.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (23 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *