Nepečené brownies s vlašskými orechmi

24. 9. 2025

Tento recept si obľúbia predovšetkým priaznivci raw stravy. Chutiť ale bude úplne všetkým milovníkom dobrého jedla.

Brownies je možné servírovať ako pečivo, ale aj ako kávový dezert.

Ingrediencie

  • 1 a ½ šálky vlašských orechov
  • 1 šálka raw nesolených mandlí
  • 2-2 a ½ šálky datlí
  • ¾ šálky kakaového prášku alebo raw kakaa
  • 1-2 lyžičky obľúbenej jemne mletej kávy
  • 1 štipka morskej soli

Postup

  • Vlašské orechy a mandle rozsekajte v mixéri na jemno.
  • Pridajte kakao, espresso a morskú soľ. Všetko odložte bokom.
  • Do mixéra vložte datle a spracujte ich na malé kúsky. Následne ich vyberte z misky a odložte bokom.
  • Späť do mixéra vložte zmes s orechmi a kakaom a postupne pridávajte datle. Pridajte iba toľko datlí, aby ste vytvorili cesto. Datle budú zmes držať pohromade.
  • Takto pripravené cesto rovnomerne rozprestrite na plech s papierom na pečenie, a ak chcete, posypte ho zvyškom orechov, ktoré ste si odložili bokom.
  • Plech vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.
  • Po stuhnutí hotový pokrm nakrájajte na kúsky podľa vlastného vkusu.
  • Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Takto vám pokrm môže vydržať 2 týždne. Ak chcete, môžete cesto uchovať na neskôr a vložiť ho do mrazničky. Tam vydržia brownies až 2 mesiace.

Preskúmajte ďalšie recepty na raw vianočné pečivo.

Nepečené kávové pečivo s vlašskými orechmi a mandľami.
zdroj: minimalistbaker.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (33 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *