Nepečené pečivo z datlí

24. 9. 2025

Tento recept ocenia nielen priaznivci raw stravovania. Pripravte si chutné pečivo, ktoré nemusíte piecť!

Ingrediencie

  • 1 a ½ šálky mäkkých vykôstkovaných datlí
  • 1 šálka nakrájaných mandlí
  • 1 lyžica vody
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička škorice (voliteľné)
  • 1 lyžička surového pomletého vanilkového struku (voliteľné)

Postup

  • Krátko spracujte všetky ingrediencie v kuchynskom robote, kým sa zmes nezlepí.
  • Zmes príliš nemixujte, aby sa z nej nestala pasta! Chceme, aby v nej zostali malé hrudky.
  • Zmes rozdeľte rovnomerne na 4–6 dielov (záleží, aké veľké pečivo chcete). Z týchto dielikov urobte, pomocou rúk, guličky.
  • Z guličiek následne tvarujte požadované tvary. Môžete nechať guličky, ale môžete vytvoriť aj srdiečka, hviezdy alebo rôzne zvieratká.
  • Nepečené datľové pečivo môžete ozdobiť rôznymi polevami alebo ho posypať napríklad škoricou.
  • Hotové pečivo nechajte odpočívať aspoň 30 minút v chladničke pred tým, než ho budete podávať. Aby sa cesto nerozpadalo, je vhodné ho nechávať v chlade.

Nepečené pečivo z datlí v tvare ježka, srdca a hviezdičky.
zdroj: unconventionalbaker.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (28 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *