Netradičné kávové vianočné pečivo
24. 9. 2025
Nudí vás klasické pečivo? Vyskúšajte nápaditú dobrotu, a to kávové zrnká obalené v káve.
Recept je rýchly, jednoduchý a veľmi dobrý.
Ingrediencie
- 1 šálka kávových zŕn
- 12 balení rozpustnej čokolády (môžete zvoliť čokoládu, ktorá je určená na prípravu fondue)
Postup
- Čokoládové kúsky nasypte do misky, ktorú umiestnite do vodného kúpeľa. Čokoládu miešajte a počkajte, kým sa rozpustí.
- Do roztopenej čokolády prisypte kávové zrná a obaľte ich zo všetkých strán.
- Obalené kávové zrná vysypte na plech, ktorý ste vopred pokryli papierom na pečenie a jednotlivé zrnká od seba oddeľte vidličkou.
- Takto pripravené zrnká umiestnite do chladničky na 30 minút.
- Akonáhle zrnká vychladnú a čokoláda stuhne, môžete ich z plechu vysypať do misky alebo do papierových košíčkov a vytvoriť tak trochu iné kávové vianočné pečivo.
Pokiaľ vám príde oddeľovanie jednotlivých zrniek únavné, môžete ich z čokoládového kúpeľa vkladať priamo do košíčkov, a vytvoriť tak zhluky viacerých čokoládových zrniek.

Ak máte radšej jemnejšiu chuť kávy, môžete zvoliť kávu mocca a vytvoriť tak kávové-mocca vianočné pečivo. Postup prípravy zostane rovnaký.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta