Netradičné orechové kremrole

24. 9. 2025

Tieto trubičky sú jemné, nielen vďaka svojmu cestu, ale aj vďaka chutnému talianskemu krému, ktorý jednoducho musíte vyskúšať.

Na záver ich stačí posypať práškovým cukrom a položiť na vianočný stôl. Uvidíte, že s nimi zožnete úspech!

Ingrediencie

Cesto

  • 380 g múky
  • 250 g masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 vajce

Krém

  • 150 g vaječných bielkov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 240 g cukru
  • trochu vody
  • nasekané lieskové oriešky (množstvo podľa vlastnej chuti)

Postup

  • Z múky, kyslej smotany a masla, nakrájaného na kocky, vypracujte krehké cesto, zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na najmenej 3 hodiny do chladničky.
  • Pripravte si kovovú formu na trubičky s pudingom a vymažte ju tukom.
  • Cesto rozvaľkajte a nakrájajte na prúžky, ktoré omotajte okolo kovových trubičiek tak, aby ich cesto zakrylo.
  • Povrch potrite rozšľahaným vajcom a upečte v predhriatej rúre. Pečte pri 170 stupňoch asi 12 minút – trubičky sledujte, aby sa nespálili.
  • Po upečení ich nechajte trochu vychladnúť a teplé trubičky opatrne vyberte z formy.
  • Bielky vyšľahajte s práškovým cukrom do peny. V hrnci priveďte do varu 240 g cukru s trochou vody a uvarte sirup (keď dosiahnete teplotu sirupu 115 stupňov, vypnite horák). Pridajte toľko vody, aby bol cukor ponorený. Nepridávajte viac.
  • Pripravený sirup vlejte za stáleho miešania malým prúdom do šľahačky. Miešajte, kým nevznikne hladká, lesklá tuhá pena. Do peny pridajte oriešky.
  • Penou naplňte trubičky a ich povrch posypte cukrom.
Kremrole so šľahačkou
zdroj: zdroj: najprzepis.pl

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (36 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *