Olivové crostini priamo do úst

24. 9. 2025

Olivy jednoznačne na sviatočný stôl patria. Chutia skvele, sú obľúbené a na popíjanie sedia ako nič iné. Pripravte si olivové jednohubky pre gurmánov podľa našich receptov.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky čiernych olív bez kôstky
  • 1/2 šálky zelených olív s papričkou
  • 2 stredné strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 4 lyžice masla
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 1/2 šálky nastrúhaného syra Monterey jack/čedar
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate (možno vynechať alebo dať sušenú)
  • 1 bageta

Postup práce:

  • V chopperi alebo robote rozdrvte zmes olív s cesnakom.
  • Potom preložte zmes do misky.
  • Pridajte k olivám parmezán, maslo, olivový olej a spracujte na pastu.
  • Do pasty primiešajte ešte syr Monterey jack alebo čedar podľa možností.
  • Bagetu nakrájajte na kolieska a potrite olivovou zmesou.
  • Pečte v rúre, kým sa nevytvoria bublinky, ktoré ľahko zhnednú.
  • Podávajte ihneď, ideálne priamo z rúry.
olivové crostini zapečené v rúre
zdroj: tmbidigitalassetsazure.blob.core.windows.net

Zaujal vás tento recept? Tak práve preto sme ich pripravili celý komplet, inšpirujte sa našimi jednohubkami s olivami a pripravte si vynikajúci pokrm u vás doma.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (40 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *