Olivové crostini priamo do úst
24. 9. 2025
Olivy jednoznačne na sviatočný stôl patria. Chutia skvele, sú obľúbené a na popíjanie sedia ako nič iné. Pripravte si olivové jednohubky pre gurmánov podľa našich receptov.
Ingrediencie:
- 1/2 šálky čiernych olív bez kôstky
- 1/2 šálky zelených olív s papričkou
- 2 stredné strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 4 lyžice masla
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- 1/2 šálky nastrúhaného syra Monterey jack/čedar
- 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate (možno vynechať alebo dať sušenú)
- 1 bageta
Postup práce:
- V chopperi alebo robote rozdrvte zmes olív s cesnakom.
- Potom preložte zmes do misky.
- Pridajte k olivám parmezán, maslo, olivový olej a spracujte na pastu.
- Do pasty primiešajte ešte syr Monterey jack alebo čedar podľa možností.
- Bagetu nakrájajte na kolieska a potrite olivovou zmesou.
- Pečte v rúre, kým sa nevytvoria bublinky, ktoré ľahko zhnednú.
- Podávajte ihneď, ideálne priamo z rúry.

Zaujal vás tento recept? Tak práve preto sme ich pripravili celý komplet, inšpirujte sa našimi jednohubkami s olivami a pripravte si vynikajúci pokrm u vás doma.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta