Orechové rožky z vlašských orechov
24. 9. 2025
Maslové, v ústach sa rozpúšťajúce orechové pečivo sa ľahko vyrába a chutí úplne božsky. Posypané práškovým cukrom sú ideálnym pohostením k vianočnému stromčeku.
Čo budeme potrebovať
- 170 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 60 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 110 g masla
- 2 lyžice vanilkového cukru (na posypanie)
- 4 lyžice práškového cukru (na posypanie)
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte preosiatu múku, preosiaty práškový cukor a mleté vlašské orechy. Pridajte vanilkový extrakt a premiešajte.
- Vychladené maslo postrúhajte a pridajte do misy.
- Rukou premiešajte všetky ingrediencie, kým nevytvoríte cesto. Bude to trvať asi 2-3 minúty.
- Zabaľte do plastovej fólie a chlaďte 30 minút v chladničke.
- Medzitým si v strednej miske zmiešajte extra práškový cukor s vanilkovým cukrom a dajte bokom na neskôr.
- Vezmite kúsok cesta a vyvaľkajte z neho guľu a potom ho vytvarujte do tvaru klobásy a nakoniec vytvarujte polmesiac a dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C asi 8 minút.
- Hotové ich nechajte ľahko vychladnúť, potom ich opatrne nasypte do misy so zmiešaným cukrom a opatrne v cukre obaľte.
A pretože pečivo rovnako ako stromček neodmysliteľne patrí k oslavám, nemali by ste zanedbať ani tento prvok. Kúpte si do vášho útulného bytu umelý stromček , ktorý je oveľa praktickejší ako ten klasický živý a vyzerá rovnako krásne. Aký je ten najlepší sa dozviete v našej obsiahlej recenzii.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta