Orechový krém

24. 9. 2025

Krém s príchuťou orieškov je úplne dokonalý. Hodí sa nielen na zlepovanie plnených orechov, ale aj do brabantských koliesok alebo čajových cukroviniek.

Čo budete na orechovú náplň potrebovať?

  • 125 ml mlieka
  • 130 g práškového cukru
  • 140 g masla
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 6 lyžíc mletých vlašských orechov
  • 1 lyžicu polohrubej múky (môžete použiť pokojne aj vanilkový pudingový prášok)

Postup prípravy:

  • V mlieku rozmiešajte múku (puding) a za stáleho miešania priveďte do varu, varte zhruba 2 až 3 minúty, až vznikne hustá kaša.
  • Tú odstavte a nechajte za občasného premiešania vychladnúť pri izbovej teplote.
  • Do misky dajte nakrájané zmäknuté maslo, pridajte vanilkový a práškový cukor, utrite do peny a potom po lyžiciach pridávajte vychladnutú kašu.
  • Dôležité je neustále dôkladne trieť, aby sa netvorili hrudky. Pokiaľ si to chcete uľahčiť, použite elektrický šľahač.
  • Nakoniec do základného krému vmiešajte 6 lyžíc mletých vlašských orieškov (ak nemáte, môžu byť aj lieskové).
Domáca oriešková náplň na vianočné pečivo.
Zdroj: sarahsveganguide.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (25 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *