Osie hniezda
24. 9. 2025
Nepečené osie hniezda z Margotky sa tešia snáď ešte väčšej obľube, než klasické hniezda.
Poďme sa pozrieť na ich prípravu.
Budete potrebovať:
- 2 čokolády Margot
- 2 lyžice kakaa
- 2 čajové lyžičky rumu
- 20 rozdrvených piškót
- 20 piškót celých
- 250 ml mlieka
- ½ balíčka vanilkového pudingu
- 25 g masla
Postup prípravy:
- Čokolády Margot vložte na pol hodiny do mrazničky – lepšie sa budú strúhať.
- Medzitým si pripravte puding z mlieka a nechajte vychladnúť.
- Zamrznuté čokolády nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Pridajte 50 gramov masla, cukor, rozdrvené piškóty a kakao.
- Z celej zmesi spracujte hladké cesto, ktoré na 15 minút vložte do chladničky.
- Akonáhle je puding studený, zašľahajte doň zvyšok masla.
- Potom cestom plňte formičky určené na osie hniezda a uprostred vytvorte jamku.
- Jamku naplňte krémom z pudingu.
- Priklopte piškótou a môžete osie hniezda ozdobiť čokoládou alebo cukrom.
Ak chcete vytvoriť aj inú variantu tohto obľúbeného pečiva, inšpirujte sa receptom na osie hniezda, v ktorom môžete použiť namiesto piškót aj rôzne druhy sušienok alebo upečených korpusov.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta