Ovocný chlebíček z 5 bielkov

24. 9. 2025

Skvelý nápad, ktorý vám ušetrí prácu a múčniku dodá chuť aj vôňu, je pridať do cesta perníkové korenie.

Ingrediencie:

  • 120 g hladkej múky
  • 60 g bieleho cukru
  • 40 g tmavého cukru
  • 100 ml mlieka
  • 80 ml slnečnicového oleja
  • 5 bielkov
  • 5 žĺtkov
  • 100 g kandizovaného ovocia
  • 100 g hrozienok
  • 1 PL perníkového korenia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • štipka soli

Postup:

  1. Kandizované ovocie a hrozienka posypte dvoma polievkovými lyžicami múky a premiešajte.
  2. V inej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, perníkové korenie a soľ.
  3. V samostatnej mise vyšľahajte žĺtky s tmavým cukrom a olejom.
  4. Potom pridajte mlieko a preosejte suché prísady.
  5. Jemne premiešajte, cesto by nemalo mať žiadne hrudky.
  6. Z piatich bielkov vyšľahajte sneh, do ktorého pridajte citrónovú šťavu.
  7. Počas šľahania postupne pridávajte biely cukor.
  8. Do cesta postupne a opatrne vmiešajte sneh.
  9. Potom pomaly pridajte ovocie.
  10. Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej sa chystáte bielkový chlebíček piecť.
  11. Vložte do rúry predhriatej na 160 °C a pečte približne 50 minút.
  12. Potom znížte teplotu na 150 °C a pečte ďalších 10 – 15 minút.
Plátky bielkového chlebíčka na tanieri.
zdroj: tasteofhome.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (36 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *