Pečená vínna klobása so zeleninou

24. 9. 2025

Suroviny:

  • 300 g vínnej klobásy
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 2 papriky
  • 1/2 veľkej cibule
  • 3 plátky slaniny
  • 6 zemiakov
  • hladká múka
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • čerstvé bylinky (podľa vašich preferencií)
  • olivový olej

Postup :

  1. Zeleninu nakrájajte na tenké plátky a osmažte na olivovom oleji dozlatista.
  2. Zemiaky umyte, nakrájajte na tenké plátky a varte desať minút v osolenej vode.
  3. Z klobásy vytvorte špirály, každú z nich spevnite špajľou a obaľte v hladkej múke.
  4. Pripravte si plech s papierom na pečenie, ktorý ľahko potrite olejom.
  5. Na plech potom položte klobásy a na tie pridajte hotovú zeleninu.
  6. Nakrájajte zemiaky na plátky a pridajte na plech.
  7. Všetko posypte čiernym korením a bylinkami.
  8. Pečte asi 30-35 minút dozlatista v rúre pripravenej na 200 °C.
Tanier s pečenou vínnou klobásou a zeleninou
Zdroj: kaufland.cz

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (38 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *