Pečené šunkové koleno na pomarančoch

24. 9. 2025

Okrem jabĺk môžete na prípravu vianočnej šunky použiť aj pomaranče.

Ingrediencie:

  • cca 3 kg šunkového kolena
  • 5 pomarančov
  • 1 šálka medu
  • 1/2 šálky pomarančovej šťavy
  • 1 PL dijonskej horčice
  • celé klinčeky

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 170 °C.
  2. Prerežte kožu šunky tak, aby sa oddelila od tuku.
  3. Olúpte kožu a odstráňte ju.
  4. Nastrúhajte kôru z jedného pomaranča.
  5. Do misky dajte med, pomarančovú šťavu, horčicu a nastrúhanú pomarančovú kôru.
  6. Zahrejte na miernom plameni, aby sa všetky ingrediencie rozpustili a zmiešali.
  7. Šunku potrite jednou tretinou tejto glazúry.
  8. Zvyšné pomaranče nakrájajte na tenké plátky.
  9. Plátky položte na šunku a zaistite ich pomocou klinčekov.
  10. Šunku položte na pekáč a pomaranče potrite polovicou zvyšnej glazúry.
  11. Pečte približne hodinu a pol a každých 15-20 minút šunku potrite zvyšnou glazúrou.
zdroj: hooraymag.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *