Pečený kapor na masle v rúre

24. 9. 2025

Ak pátrate po jednoduchom recepte, ktorý chuť kapra nijako „nezabíja“, ale naopak ju vyzdvihuje, je tento recept to pravé pre vás.

Pripravte si toto vynikajúce jedlo a vychutnajte si ho!

Ingrediencie

  • 1 čerstvý vypitvaný kapor (7–8 kusov z 1,8 kg ryby)
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • múka
  • olej na vyprážanie
  • 50 ml vody
  • 50 g masla

Postup

  • Kapra umyte, odrežte mu hlavu a uložte ju bokom na prípravu rybej polievky, ak chcete.
  • Kapra nakrájajte na podkovy, osušte ich papierovou utierkou, osoľte, okoreňte čerstvo mletým čiernym korením a obaľte v múke. Odstavte na niekoľko minút.
  • Krúžky smažte po častiach dozlatista v rozpálenom oleji a ihneď ich vložte do zapekacej misky, v ktorej budete kapra servírovať na stôl. Na dno misky nalejte asi 50 ml vody, navrch položte maslo, prípadne naaranžujte vetvičky petržlenovej vňate.
  • Misu prikryte pokrievkou alebo alobalom a vložte do rúry, predhriatej na 200 °C a prikryté pečte približne 30 minút.
  • Potom snímte pokrievku, odstráňte petržlenovú vňať a kapra pečte ďalších 10 minút, kým nebude na povrchu chrumkavý.
  • Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou alebo nahrubo mletým chilli.
  • Hotového kapra môžete podávať iba s obľúbeným pečivom alebo k nemu môžete pridať zemiaky varené v šupke.
Kaprí podkovy na masle
zdroj: chillibite.pl

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (15 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *