Pečený kapor v rúre so slaninou a cesnakom

24. 9. 2025

Milujete pečeného kapra aj slaninu? Ak ste tieto dve ingrediencie ešte nikdy neskúsili dať dohromady, teraz máte príležitosť.

Potrebné ingrediencie:

  • 1 stiahnutého kapra (zhruba 1,5 kg)
  • 1 lyžičku soli
  • 1 cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g kvalitnej anglickej slaniny
  • 1 lyžičku pikantného korenia (čo najradšej používate – gulášové, orientálne, grilovacie atď.)
  • 0,5 lyžičky mletého korenia (kto nemá rád, nemusí dávať)
  • Kúsok masla
  • 1 papriku (červená, biela, skrátka čo máte doma)
  • Strúhanka

Postup receptu:

  • Pripravte si vyšší pekáčik, ktorý dôkladne vymažte maslom, vysypte strúhankou a dno pokryte plátkami anglickej slaniny.
  • Kapra potrite po oboch stranách rozotreným cesnakom a posypte pikantným korením, vložte do pekáča na slaninu a zakryte nie slabé kolieska nakrájanou cibuľou.
  • Podlejte 0,5 dl oleja alebo vody, záleží, čo vám viac vyhovuje. Ukrojte 4 tenké plátky masla a položte na cibuľu.
  • Nakoniec okolo kapra položte na tenké prúžky nakrájanú papriku. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180° – 190° C zhruba 35 minút.
  • Pokiaľ bude treba, kapra ešte v priebehu pečenia trochu podlejte vriacou vodou a občas zľahka nadvihnite, aby nemal tendenciu sa pripekať.
  • Ako prílohu môžete podávať šťuchané zemiaky, zemiaky pečené v rúre s rascou, klasické varené zemiaky atď.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (30 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *