Perníkové guličky so Salkom

24. 9. 2025

Tento recept si obľúbia ľudia, ktorí dávajú prednosť raw stravovaniu.

Naše guličky z perníka sa totiž nepečú!

Ingrediencie

  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka Salko
  • 300 g perníkových sušienok
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 lyžica medu

Postup

  • Sušienky nasypte na čistú utierku alebo ich vložte do pláteného vaku. Všetky strany uzavrite, aby vám sušienky z utierky ani vaku nemohli vypadnúť.
  • Teraz vezmite kladivko na mäso (ak ho nemáte, použite hrnček alebo pohár) a sušienky rozbite na malé kúsky.
  • Ak chcete dosiahnuť naozaj jemný prášok, vhoďte sušienky do mixéra.
  • Akonáhle sú sušienky rozdrvené, vysypte ich do misy a pridajte k nim Salko. Množstvo mlieka, ktoré použijete, je na vás. Prilievajte ho po troškách, aby ste dosiahli hutnú zmes. Potrebujete sa vyhnúť tomu, aby vaše cesto bolo príliš tekuté.
  • K zmesi pridajte škoricu a med.
  • Pokiaľ by vaše cesto bolo príliš hutné, môžete ho zriediť väčším množstvom medu či kondenzovaného mlieka.
  • Zmes dôkladne premiešajte. Môžete použiť aj mixér.
  • Že je zmes pripravená, poznáte podľa toho, že vám ide miešanie horšie a mixér vám vypovedá službu.
  • Keď je cesto tak akurát, vložte ho do chladničky a nechajte ho tuhnúť pár hodín. Môžete ho nechať v chladničke pokojne cez noc.
  • Na druhý deň z neho, v dlaniach, vytvarujte guličky. Máte hotovo!

Nepečené medové guličky nemusia byť len z perníka. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na raw vianočné pečivo.

Nepečené perníkové guličky so Salkom na bielom papieri na pečenie.
zdroj: saltandhoney.co.uk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (15 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *