Pistáciové košíčky
24. 9. 2025
Pokiaľ máte radi pistácie, zamilujete si tieto veľmi ľahko pripraviteľné pistáciové košíčky s pistáciovou šľahačkovou polevou.
Pustite sa do jednoduchej prípravy!
Ingrediencie
- Biela tortová zmes (napr. značky Dr. Oetker)
- Olej (použite množstvo uvedené na zadnej strane tortovej zmesi)
- Voda (použite množstvo uvedené na zadnej strane tortovej zmesi)
- Vajcia (použite množstvo uvedené na zadnej strane tortovej zmesi)
- 1 malá krabička pistáciového pudingu
- 1/2 šálky pistácií (nasekaných)
- 1 dávka našej pistáciovej šľahačkovej polevy
Postup
- Pripravte si krabicu bielej tortovej zmesi podľa pokynov na škatuli, ale pridajte do nej škatuľu pistáciového pudingu pred pridaním mokrých prísad.
- Lyžicou naplňte tortovú zmes do košíčkových formičiek.
- Koláčiky pečte v rúre, vyhriatej na 350 °C, po dobu 18–20 minút.
- Pripravte si dávku pripravenej pistáciovej šľahačkovej polevy.
- Pomocou zdobiaceho hrotu pridajte na košíčky vír polevy.
- Okolie polevy posypte nasekanými pistáciami.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta