Plnené trubičky zdobené čokoládou
24. 9. 2025
Plnené trubičky pripravovali na Vianoce ako naše babičky, tak aj ich babičky.
Za tie roky recept prešiel mnohými zmenami a úpravami.
Pečiete trubičky podľa babičiek alebo podľa noviniek?
Budete potrebovať:
Cesto:
- 350 g hladkej múky
- 70 g vlašských mletých orechov
- 180 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 lyžicu kakaa
- 1 celé vajcia
- 1 žĺtok
Krém:
- 100 g masla
- 100 ml smotany
- 5 g cukru
- 1 vanilkový struk
- 3 žĺtky
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravte formičky – trubičky na cukrovinky.
- Začnite s orechmi – požadované množstvo na jemno pomeľte a maslo nechajte stáť pri izbovej teplote.
- Zo všetkých ingrediencií na cesto vytvorte klasické vianočné hutné cesto, ktoré vložte aspoň na jednu hodinu do chladničky.
- Neskôr ho vyvaľkajte a nakrájajte na plátky, ktoré namotajte na formičky.
- Pečte pri teplote 180 stupňov do zlatista.
- Hotové trubičky nechajte úplne vychladnúť.
- Medzitým si pripravte krém.
- Pripravte si vodný kúpeľ, do ktorého vložte žĺtky, smotanu, zrniečka z vanilkového struku a cukor.
- Zmes vyšľahajte a nechajte vychladnúť.
- Potom postupne zašľahávajte maslo – do peny.
- Hotovým krémom naplňte trubičky a ich okraje namočte do čokolády.
- Uchovávajte v chladničke.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta