Polomáčané kláštorné rožky z formičky

24. 9. 2025

Na prípravu vianočných rohlíčkov môžete použiť aj špeciálne formičky priamo na to určené. Nemusíte si potom robiť starosti, že vaše rožky nie sú rovnako veľké alebo nemajú perfektný tvar.

Čo budete potrebovať:

  • 140 g hladkej múky
  • 30 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 100 g vlašských orechov
  • 50 g čokolády na varenie

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva

Postup:

  • Múku, cukor, maslo, orechy a nastrúhanú čokoládu pridajte do misy.
  • Vypracujte cesto.
  • Do každej formičky na rožky vtlačte trochu cesta.
  • Formičky položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia, kým nebudú rožky zlatisté.
  • Vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť.
  • Rožky opatrne vyberte z formičiek az oboch strán ponorte do čokoládovej polevy.
  • Nechajte stuhnúť a užite si to!
Orechové rožky polomáčané v čokoláde a servírované na tanieri.
www.mykitchendiary.sk

Máte radi výraznejšie chute? Tak neváhajte a vyskúšajte naše recepty na korenené pečivo !

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (12 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *