Pomarančové pusinky

24. 9. 2025

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 175 g zmäknutého masla
  • 30 g cukru múčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 25 g kukuričného škrobu

Krém:

  • 60 g zmäknutého masla
  • 125 g práškového cukru
  • 2 lyžice pomarančovej šťavy
  • nastrúhanú kôru z 1/2 pomaranča

Postup prípravy:

  • Maslo spoločne s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte dohladka.
  • Do pripravenej zmesi pridajte opatrne múku a škrob a pomaly zašľahajte.
  • Pripravte si zdobiace vrecko, do ktorého cesto nalejte.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie striekajte pusinky.
  • Pečte na 180 stupňov asi 8 minút.
  • Upečené pusinky nechajte úplne vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte náplň.
  • Všetky suroviny na náplň zmiešajte dohromady a naozaj dobre šľahajte – tak, aby vám vznikol hladký krém.
  • Hotový krém vložte na 2 hodiny do chladničky.
  • Pusinky krémom zlepujte – vždy dve k sebe.
  • Hotové vianočné cukrovinky skladujte v chlade a suchu.
Zdroj foto: https://asymphonyinthekitchen.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (33 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *