Pusinky s čokoládovým krémom a kandizovaným kokosom

24. 9. 2025

Týmito nádhernými pusinkami urobíte pred svojou rodinou aj hosťami veľkú parádu. Krehučké pusinky sú zlepené lahodným čokoládovým krémom a obalené domácim kandizovaným kokosom, ktorý si zvládne pripraviť úplne každý.

Budete potrebovať:

Na pusinky:

  • 2 bielky
  • 130 g práškového cukru
  • 1 lyžička kakaového prášku, preosiateho

Na čokoládový krém:

  • 60 g 70% čokolády
  • 2 lyžice smotany
  • 275 ml šľahačky

Na ozdobu:

  • 225 g strúhaného kokosu
  • 10 lyžíc základného cukrového sirupu

Postup:

Kandizovaný kokos:

  • Predhrejte rúru na 120°C.
  • Kokos premiešajte so sirupom, aby bol dobre obalený.
  • Rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte, kým kokos prestane byť mokrý, občas vidličkou kokos premiešajte.
  • Nechajte vychladnúť.

Pusinky:

  • Predhrejte rúru na 150°C.
  • Vyložte dva plechy papierom na pečenie.
  • V čistej mise elektrického mixéra vyšľahajte všetok práškový cukor s bielkami.
  • Šľahajte na plnú rýchlosť, kým zmes nevytvorí tuhé špičky.
  • Jemne primiešajte kakaový prášok a preložte do zdobiaceho vrecka s guľatou špičkou.
  • Tvarujte malé špicaté tvary a pečte 45 minút alebo kým nestuhnú, nebudú chrumkavé a ľahko sa neodlepia od papiera na pečenie.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Ďalej si pripravte čokoládový krém.
  • Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Keď je čokoláda rozpustená, stiahnite ju z ohňa a vmiešajte 2 lyžice smotany a premiešajte, aby vznikla hladká lesklá ganache.
  • Do ganache v troch fázach opatrne vmiešajte šľahačku.
  • Pokiaľ to neurobíte opatrne, studená šľahačka spôsobí, že ganache zhustne a vytvorí pruhy v celom kréme.
  • Čokoládový krém nalejte do čistého zdobiaceho vrecka s guľatou špičkou.
  • Na základ jednej snehovej pusinky naneste malé množstvo čokoládového krému a priklopte ďalšou pusinkou.
  • Okraj všetkých zlepených pusiniek obaľte kandizovaným kokosom tak, aby sa prilepil na čokoládový krém, ktorý sa vytlačí zo stredu.
  • Pusinky naaranžujte na pekný stojan a podávajte s jemne ušľahanou smotanou.
Krehučké pusinky zlepené lahodným čokoládovým krémom a obalené domácim kandizovaným kokosom.
www.ballymaloe.ie

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (22 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *