Nátierka z červenej repy s chrenom

24. 9. 2025

Chrenový dip z červenej repy je živý, aromatický a vyrobený zo zdravých surovín. Je to ideálne predjedlo alebo výživná desiata.

Túto dobrotu môžete podávať na oslavách, večierkoch, ale aj ako príjemnú osviežujúcu desiatu.

Ingrediencie

  • 2 veľké repy (alebo 4 menšie repy)
  • 2–4 polievkové lyžice chrenu (podľa toho, ako veľmi chcete cítiť chren)
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1/2 šálky 4% plnotučného jogurtu

Postup

  • Repu opláchnite a vložte do hrnca so studenou vodou.
  • Priveďte vodu do varu a potom ju stiahnite na strednú teplotu.
  • Repu varte 45–60 minút, alebo pokiaľ ju nemožno ľahko prepichnúť špajdľou. V priebehu varenia môžete vodu dolievať.
  • Keď je repa hotová, zlejte vodu a schlaďte ju v sitku. Dajte repu pod studenú vodu a palcom olúpte šupku. Palcom pritlačte natoľko, aby šupka akoby skĺzla. Najľahšie sa vám bude repa šúpať, keď ju budete držať pod tečúcou studenou vodou.
  • Repu nakrájajte nahrubo.
  • Vložte ju do kuchynského robota a nechajte ho bežať asi 30 sekúnd. Zoškrabnite steny a spracovávajte ďalších 30 sekúnd až minútu, kým repa nebude rozomletá.
  • Pridajte chren, soľ, mleté korenie, jogurt a spracovávajte 10 sekúnd, kým sa nespoja.
  • Preložte do misky a vychutnajte si ju s krekrami, tyčinkami alebo ju namažte na obľúbené pečivo.
Repná nátierka s chrenom na chlebíčky
zdroj: thetoastedpinenut.com

Chcete dip alebo nátierku použiť pri niektorej z príležitostí, kedy sa máte stretnúť so svojou rodinou alebo priateľmi? Prekvapte ich zaujímavým zdobením chlebíčkov!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *