Recepty
Lahodné croissanty z dvojfarebného cesta
Tieto dvojfarebné croissanty sa vyrábajú z dvoch rôznych ciest. Príprava si vyžaduje čas, ale výsledok stojí za to. Pokiaľ máte radi plnenené croissanty, môžete do nich pridať džem, krém či čokoládu. Ingrediencie: Svetlé cesto: Tmavé cesto Na potretie Postup: Svetlé cesto…
Najlepšie vanilkové rožteky
Na zintenzívnenie chuti môžete lieskové oriešky pred rozomletím ľahko opražiť na sucho na panvici a odstrániť z nich šupku. Ingrediencie: Na obalenie Postup:
Mandľové vanilkové rožteky
Klasikou sú najmä rožky s orechmi, avšak tento recept vás ľahko presvedčí o tom, že nahradiť ich mandľami nie je vôbec zlý nápad. Cukrovinky budú ešte jemnejšie a lahodnejšie. Ingrediencie: Postup:
Krehké rožky s vanilkou a škoricou
Vanilka a škorica sú korenia, ktoré máme s Vianocami spojené najviac. Skúste ich kombináciu v týchto vynikajúcich lahodných cukrovinkách. Ingrediencie: Na obalenie Postup:
Rýchle vanilkové rožteky z hrnčeka
Nechce sa vám pri pečení zdržiavať vážením ingrediencií? V tom prípade vás určite poteší tento hrnčekový recept. Ingrediencie: Postup:
Bezlepkové rožteky z vanilky a vlašských orechov
Ak chcete alebo nemôžete pri pečení používať klasickú bielu múku, nezúfajte. Vanilkové rožteky sa dajú upiecť aj bez lepku! Ingrediencie: Na obalenie Postup:
Netradičné vanilkové rožteky bez orechov
Najčastejšie sa vanilkové rožteky obaľujú samozrejme v cukre. Prečo ale neskúsiť tento zaujímavý variant s čokoládou a kokosom! Ingrediencie: Na ozdobu Postup:
Kysnuté rožteky s tvarohovou náplňou
Tvarohovú náplň môžete použiť nielen do buchiet, ale aj do rožkov. Je to veľmi ľahké! Ingrediencie: Tvarohová náplň Postup:
Tvarohové rožky s lekvárom
Jemné sladké pečivo, ktoré sa skvele hodí na raňajky aj desiatu. Okrem lekvárov ich môžete ľahko naplniť makom, jablkami či orechmi. Ingrediencie: Postup:
Lahodné rožky z tvarohového cesta
Nebojte sa experimentovať, tvaroh v tomto recepte môžete nahradiť jogurtom a pomarančovou kôru kôrou citrónovou alebo mandarínkovou. Ingrediencie: Na potretie Postup: Tvarohové rožky nechajte mierne vychladnúť a následne ich môžete posypať práškovým cukrom.
Krehké rožky s tvarohom
Tieto tvarohové croissanty bez masla sa ľahko pripravujú, sú nadýchané a chutné. Skvele sa hodia na naplnenie lahodným džemom alebo krémom. Ingrediencie: Postup:
Nadýchané croissanty z tvarohu
Keď sa povie croissant, vybavia sa nám predovšetkým tie maslové. Pripraviť ich ale môžete aj s pomocou tvarohu. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto receptu! Ingrediencie: Na potretie Postup:
Vianočná pečená šunka na mede
Aj keď v názve receptu je na mede, odporúčame nepoužívať iba med, ale skombinovať ho s javorovým sirupom a cukrom. Chuť bude vyváženejšia a s glazúrou sa bude lepšie pracovať. Ingrediencie: Postup: Vianočná pečená šunka chutí skvele s pečenými zemiakmi či zemiakovou kašou.
Vianočná šunka s jablkami
Domnievate sa, že s jablkami sa dá piecť iba kačica? Vyskúšajte tento jednoduchý recept na šunku a uvidíte, že si ho ihneď zamilujte. Ingrediencie: Postup: Takto pripravenú vianočnú šunku môžete servírovať napríklad so zemiakovou kašou či pečenou brokolicou.
Pečené šunkové koleno na pomarančoch
Okrem jabĺk môžete na prípravu vianočnej šunky použiť aj pomaranče. Ingrediencie: Postup:
Sviatočná šunka s pikantnou glazúrou
Pokiaľ dávate pred sladkými chuťami prednosť tým pikantnejším, stačí do glazúry na potieranie šunky pridať korenie a malé množstvo alkoholu. Marhuľovej marmelády v tomto recepte sa nebojte. Ingrediencie: Postup:
Nátierka z hermelínu a romadúru
Tento recept na hermelínovú nátierku na chlebíčky nie je pre slabé povahy. Vyrába sa zo zmesi vyzretých mäkkých syrov, sladkej alebo pálivej papriky a trošky cibule prihodenej do zmesi. Nátierka je veľmi aromatická a nemusí byť pre všetkých, ale chuťovo je fantastická.…
Hermelínová nátierka na chlebíčky so smotanovým syrom
Tento recept obsahuje smotanový syr, jarnú cibuľku a množstvo sladkej papriky. Preto je to perfektné predjedlo alebo desiata, ktorá je pripravená za 5 minút. Čo budeme potrebovať Postup
Chlebíčková nátierka s hermelínom a kyslou smotanou
Hermelínová nátierka na chlebíčky je doplnená krémovou kyslou smotanou, čo z nej robí najlepšiu voľbu pre sviatočné pohostenie pre hostí. Alebo ich môžete pohostiť ďalšími výbornými nátierkami . Skúste tie naše na šesť rôznych spôsobov. Čo budeme potrebovať Postup
Chlebíček s tvarohovým základom a údeným lososom
Tento typ novoročného občerstvenia s vysokým obsahom bielkovín s lososom a tvarohovým syrom je rýchly a chutný. Skúste namiesto lososa pridať varené a olúpané krevety. Čo budeme potrebovať Postup
Milan & Ondra