Recepty
Biele včelie úle
Budete potrebovať: Krém: Postup prípravy:
Kakaové včelie úle
Budete potrebovať: Postup prípravy:
Osie hniezda s vaječným koňakom
Máte radi vianočné cukrovinky s vaječným koňakom? Osími hniezdami pripravenými podľa tohto receptu určite nepohrdnete. Budete potrebovať: Postup prípravy:
Osie hniezda z Margotky
Vedeli ste, že si osie hniezda môžete pripraviť aj z Margotky? Budete potrebovať: Postup prípravy:
Bezlepkové osie hniezda
Na týchto cukrovinkách si môžu bezstarostne pochutnať aj tí, ktorým lepok nevyhovuje alebo trpia celilakiou. Bezlepkové osie hniezda sú rovnako chutné, ako tie klasické. Neveríte? Budete potrebovať: Krém: Postup prípravy:
Najlepšia náplň do osích hniezd
Existuje nepreberné množstvo krémov a náplní, ktorými sa osie hniezda dajú plniť. Avšak aj u nich záleží na správnej hustote a príprave. Klasický vanilkový krém Budete potrebovať: Postup prípravy:
Linecké pečivo zo špaldovej múky
Najskôr začneme základnými cukrovinkami, ktoré cez Vianoce nechýbajú snáď v žiadnej domácnosti. Vianočné linecké pečivo so špaldovou múkou vám zachutí rovnako tak, ako to pečivo, ako ho všetci poznáme. Budete potrebovať: Postup prípravy:
Špaldové pečivo s kokosovým krémom
Tiež každý rok hľadáte nejaké nové vianočné recepty? Vyskúšajte netradičné linecké pečivo zo špaldovej múky, ktorého chuť podčiarkuje kokosový krém s kakaom. Budete potrebovať: Krém: Postup prípravy:
Mrkvové pečivo zo špaldovej múky
Budete potrebovať: Postup prípravy:
Zdravé špaldové sušienky
Pri tomto pečivo využijete nie len múku špaldovú, ale aj pohánkovú bez lepku. Budete potrebovať: Postup prípravy:
Vianočné perníčky zo špaldovej múky
Kto by nemiloval vianočné perníčky, preto si ich pripravte v zdravšej forme, kedy hlavnou ingredienciou je špaldová múka. Budete potrebovať: Postup prípravy:
Dia hrozienkové hviezdičky
Hľadáte nejaké naozaj zdravé vianočné pečivo? To sa vám určite budú páčiť hviezdičky z hrozienok, ktoré sa radia do kategórie Dia vianočných cukroviniek. Budete potrebovať: Postup prípravy:
Prečo je špaldová múka tak obľúbená?
Každé obilné zrno – ako pšeničné, tak špaldové – obsahuje tri základné zložky, avšak práve múka pšeničná je týchto zložiek zbavená, aby sa lepšie spracovávala. Špaldová múka obsahuje všetky zložky, avšak spracovanie je oveľa zložitejšie – to sa často prejavuje…
Karamelový salko krém
Karamelová hmota je známou prísadou do tort a dezertov. Tento krém môžete použiť aj cez Vianoce do cukroviniek. Inšpirujte sa jednoduchým receptom! Ingrediencie Postup
Krém z kondenzovaného mlieka a šľahačky bez masla
Hľadáte recept na krém, ktorým by ste ozdobili svoj dezert alebo cukrovinky tak, aby pôsobili vzdušne? Vyskúšajte recept na nadýchaný krém, ktorý vyzerá ako zasnežená krajina. Ingrediencie Postup
Krém zo salka a masla
Vyskúšajte tento lahodný a ľahký maslový krém s kondenzovaným mliekom, ktorým môžete napríklad ozdobiť sviatočnú tortu, koláč alebo cupcaky. Krém je veľmi hutný, takže z neho môžete vytvoriť tvary, ako sú napríklad kvetinky. Krém drží svoj tvar, aj keď nie je vychladený. Ingrediencie…
Krém z kondenzovaného mlieka a mascarpone
Tento lahodný a extrémne jednoduchý krém je zaujímavý tým, že z neho môžete urobiť dva krémy. Buď sladučký vanilkový krém, alebo do neho môžete pridať kvapôčku brandy a dodať mu šmrnc. Recept s brandy ocenia predovšetkým muži alebo všetci, ktorí nemajú radi až príliš…
Tvarohový krém zo salka
Tento recept je nielen obľúbeným u tvorcov tort, ale aj u všetkých, ktorí milujú tvaroh a len tak si občas radi pochutnajú na sladkej dobrote. Postupujte podľa jednoduchého návodu a ohromte svojich hostí niečím jedinečným! Ingrediencie Postup
Pudingový krém z kondenzovaného mlieka
V prípade, že milujete skutočne extra jemné krémy a zároveň máte obľubu v pudingu, môžete sa nechať inšpirovať receptom, ktorý je chuťovo neprekonateľný. Pusťte sa do prípravy! Ingrediencie Postup
Kapor po židovsku
Tento recept poteší všetkých, ktorí majú radi jedlo, ktoré upokojuje a navodí príjemný pocit v tele. Chuť kapra je sladká, ale zároveň výrazná. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že sa po pripravenom jedle len „zapráši“! Ingrediencie Kapor Omáčka Postup
Milan & Ondra