Tvarohová nátierka so stopkovým zelerom
24. 9. 2025
Smotanová zelerová nátierka je lahodná príloha z vareného zeleru k lahodným vianočným chlebíčkom. Tento recept sa tradične podáva na mnohých amišských svadbách.
Čo budeme potrebovať
- 1 stopkový zeler (nadrobno nakrájaný)
- 1/2 lyžičky soli
- 60 ml vody
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1 1/2 lyžičky bieleho octu
- 20 g masla
- 100 g tvarohu
Postup
- Zeler nakrájajte na kúsky veľkosti sústa. Zmiešajte prvých šesť ingrediencií v stredne veľkom hrnci a priveďte do varu.
- Prikryte a varte zeler na stredne miernu teplotu do mäkka, asi 45 – 55 minút.
- Zeler nechajte vychladnúť.
- Tvaroh pridajte do uvarenej zelerovej zmesi.
- Zamiešajte a roztierajte na chlebíčky.
Ak patríte medzi milovníkov zeleru nesmú vám uniknúť naše zelerové jednohubky, ktoré vás tiež chuťovo uchvátia.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta