Zelerový šalát s ananásom
24. 9. 2025
Zeler je vynikajúca prísada do nátierok a tiež jednohubiek. Neveríte? Vyskúšajte! Ručíme za to, že ak nad ním vaša polovička vyhŕňa nos, ani nespozná, že sú na stole jednohubky zo zeleru.
Teraz sme si pre vás pripravili tip na vynikajúcu zelerovú nátierku s ananásom. Ešte skôr, ako ju zavrhnete, vyskúšajte, pretože vaši blízki aj hostia po nej budú šalieť bez toho, aby ste im priznali, čo ste pridali za ingrediencie.
Ingrediencie:
- 1 pohár/plechovka strúhaného sterilovaného zeleru
- 1 konzerva kukurice
- 200 g šunky
- 250 ml majonézy
- 150 g tvrdého syra
- 1 ananás v konzerve
- pór
- soľ a korenie
Postup práce:
- Šunku nakrájajte na prúžky, syr nastrúhajte najemno a pór si nakrojte na kolieska.
- Zeler sceďte a pripravte si ho do misky.
- Na zeler do misky skladajte jednotlivé ingrediencie podľa poradia – zeler, kukurica, šunka, majonéza, ananás, pór a syr.
- Pripravenú zmes nechajte takto do druhého dňa odležať.
- Šalát nie je nutné dochucovať, ale v prípade potreby užite soľ a korenie.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta