Rolky s párkom a syrovým dipom

24. 9. 2025

Ak ste už niekedy takýto recept vyskúšali, určite vám neuniklo, že rýchlosť, akú zo stola zmizne, by sa dala zapísať do Guinnessovej knihy rekordov. Tento rok môžete recept pozmeniť a pripraviť ho s božským syrovým dipom. Zaručujeme, že rýchlosť konzumácie sa ešte dvojnásobne zrýchli!

Ingrediencie:

  • 400 g párkov nakrájaných na menšie, rovnomerné kúsky
  • 400 g lístkového cesta
  • 100 g syra čedar
  • ¾ hrnčeka mlieka
  • 1 lyžica francúzskej horčice
  • maslo
  • soľ a korenie

Postup práce:

  • Vymažte si maslom koláčovú formu (priemer cca 20 cm),
  • Lístkové cesto rozvaľkajte a rozkrájajte na obdĺžničky, do ktorých pôjdu párky presne zabaliť, špička môže čúhať.
  • Zabalené párky skladajte do formy na stojato, nechávajte okolo nich malý priestor, pri pečení sa ešte „rozrastú“.
  • Vršok pomažte trochou masla.
  • Prikryte alobalom alebo papierom na pečenie, dajte piecť na 180 °C na 15 min.
  • Po tejto dobe odkryte a nechajte dopiecť cca 5 min dozlatista.

Teraz si pripravíme syrový dip:

  • Pripravte si maslovú zápražku – múku opečte na masle dozlatista.
  • Pridajte mlieko a dobre rozmiešajte.
  • Nechajte variť 5 min, osoľte, okoreňte.
  • Vmiešajte syr a horčicu, nechajte všetko rozpustiť a spojiť v hladký dip.
zdroj: nationaltoday.com

Chcete mať na Silvestra skutočne pestrú kŕmi, vyskúšajte najlepšie chlebíčkové nátierky a doprajte si všetkého, čo hrdlo ráči!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.3 / 5 (20 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *